Twee familiebedrijven, gedeelde visie: AVG en De Beijer Groep bundelen krachten


Projecten Beschrijving

In de dynamische werelden van productie, handel en logistiek bundelen De Beijer Groep en AVG steeds vaker hun krachten. Beide bedrijven, trots op hun rijke geschiedenis als familiebedrijven met respectievelijk bijna 70 en meer dan 100 jaar ervaring, delen niet alleen historie, maar ook de passie voor de branches waarin ze opereren. De overeenkomsten tussen De Beijer Groep en AVG zijn opmerkelijk, aangezien ze ook nog eens beide in Nederland en Duitsland gevestigd zijn. Tijd om eens dieper in De Beijer Groep als bedrijf en onze samenwerking te duiken!

Breed spectrum van producten tot diensten
De Beijer Groep onderscheidt zich door hun brede benadering als grondstoffenproducent, -leverancier en transporteur. Han de Beijer, mededirecteur van het familiebedrijf, illustreert de diepgewortelde geschiedenis van het bedrijf. “Ongeveer 70 jaar geleden begon mijn vader het bedrijf met de ambitie om hoogwaardige stenen uit Duitsland te importeren. Deze materialen, waaronder Quarzitische Grauwacke (een 100% gebroken natuursteen), vinden tot op de dag van vandaag hun weg naar diverse toepassingen, variërend van waterbouw in grote steden tot recreatieparken,” legt Han uit. De duurzame winning en focus op CO₂-reductie hebben volgens hem zelfs geleid tot de aansluiting bij het NL Greenlabel met kwaliteitslabel A, en een gunstige MKI score (milieukostenindicator).

Samenwerking tussen de familiebedrijven
De samenwerking tussen De Beijer Groep en AVG wordt steeds sterker. Han herinnert zich hoe hij en Ramon Janssen, directeur van AVG, enkele jaren geleden voor het eerst kennismaakten. “We hebben toen een aantal keren samen gezeten om te kijken wat we voor elkaar konden betekenen,” licht Han toe. Dat heeft onder andere geresulteerd in het feit dat De Beijer Quarzitische Grauwacke levert aan AVG en dat AVG verschillende transporten uitvoert voor het bedrijf.

Levering van 2.219 stuks AVG Baublocks
Martin Brackwehr, een ervaren kracht binnen de Beijer Groep en bedrijfsleider van de locatie in Duisburg benadrukt de continue groei en expansie van het bedrijf. “We hebben pas geleden zo’n 9.300 m² aan ons terrein in Duisburg toe kunnen voegen en zijn nog steeds op zoek naar nieuwe uitbreidingsmogelijkheden.” Deze toevoeging in vierkante meters zorgde voor de meest recentelijke samenwerking tussen beide familiebedrijven, namelijk de afname van 2.219 stuks AVG Baublocks.

Baublocks van hoge kwaliteit
Volgens Han verloopt de samenwerking met AVG goed. “De blokken waren een best groot gezamenlijk project,” geeft hij aan. Martin voegt eraan toe dat de keuze voor AVG Baublocks niet alleen voortkwam uit de bestaande samenwerking, maar ook uit de wetenschap dat deze blokken van hoge kwaliteit zijn. “Bij andere bedrijven is er soms verschil in kwaliteit, maar bij AVG weten we waar we op kunnen rekenen,” aldus Martin.

Partners of toch concurrenten van elkaar?
Han de Beijer en Femke Hoegen, commercieel medewerker bij AVG, beginnen te lachen zodra mogelijke concurrentie ter sprake komt, gezien de vele gelijkenissen tussen de familiebedrijven. Zowel Menggranulaat van AVG als Grauwacke van De Beijer worden gebruikt voor de halfverharding van wegen. “Menggranulaat is dusdanig goedkoop in vergelijking met Grauwacke, dat het elkaar perfect aanvult,” legt Femke uit. Ze legt uit dat er bijvoorbeeld eerst een laag Menggranulaat aangebracht wordt en daar bovenop een laag Grauwacke in verband met de uitstraling. Betongranulaat is echter wel een concurrerend product van beide firma’s, maar ook daar zien ze geen problemen in. “Er is steeds meer vraag naar Betongranulaat, dus dat kan mooi samen gaan,” aldus Han.

Op naar meer toekomstige samenwerkingen
Terwijl De Beijer Groep en AVG steeds meer hun krachten bundelen, wordt duidelijk dat ze niet alleen producten en diensten delen, maar ook de visie op voortdurende groei en innovatie. Met respect voor elkaars geschiedenis en expertise zijn ze uitstekend gepositioneerd om nieuwe uitdagingen en verdere mooie samenwerkingen aan te gaan.

PROJECT LOCATIE

Duisburg, Duitsland

OPDRACHTGEVER

De Beijer Groep

UITVOERING

AVG Bouwstoffen

JAAR

2023