Groen logistiek centrum in Nettetal: fundament voor de toekomst


Projecten Beschrijving

In Nettetal bouwt vastgoedontwikkelaar Habacker Holding een nieuw hoofdkantoor en e-commerce logistiek centrum voor Recht Kontraktlogistik. Van aannemer Goldbeck Nord kreeg AVG Bau Goch de opdracht om de civieltechnische werkzaamheden uit te voeren. Duurzaam bouwen volgens de nieuwe Duitse maatstaven staat hier voorop.

Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen (DGNB)
Schaarste aan hulpbronnen en klimaatverandering vragen om een heroverweging in de vastgoedsector. In Duitsland zet de DGNB daarvoor de norm. Bouwers kunnen een keurmerk verwerven en volgens de nieuwe maatstaven DGNB-gecertificeerde panden bouwen. Alle logistieke systemen die Habacker creëert, krijgen een DGNBkeurmerk. Habacker behoort namelijk tot de vastgoedinvesteerders die het hoogste keurmerk van de DGNB hebben ontvangen op het gebied van logistiek vastgoed.

Habacker Groep
Habacker Holding investeert in logistiek en industrieel vastgoed. Met een beheerde vastgoedportefeuille van in totaal ongeveer 1 miljard euro, een vastgoedoppervlakte van 2,1 miljoen vierkante meter en meer dan 100 huurders, is Habacker Holding, opgericht in Düsseldorf in 2006, een van de meest dynamische, middelgrote vastgoedondernemingen in Duitsland.

Nieuw logistiekcentrum in Nettetal
In mei 2021 kocht Habacker Holding van de gemeente een perceel van 45.000 vierkante meter aan de Montel- Allee in Nettetal. Samen met de toekomstige gebruiker Recht Kontraktlogistik werden de bouweisen opgesteld aan de eisen voor het gouden DGNB-keurmerk te voldoen. Recht Kontraktlogistik is een dienstverlenend bedrijf dat warehousing, co-packing, value addes services en transport aanbiedt en zo de volledige goederencyclus in de supply chain dekt.

Voor flexibele en betrouwbare e-commerce goederenverzending wordt er in de toekomst 22.240 vierkante meter logistieke ruimte en 830 vierkante meter kantoorruimte gecreëerd. Het nieuwe hoofdkantoor van Recht Kontraktlogistik krijgt een hoogwaardige kantoortoren van drie verdiepingen waarin ook ontmoetingen met internationale e-commerce klanten zullen plaatsvinden. De medewerkers van Recht Kontraktlogistik gaan onder meer diensten verlenen aan een toonaangevende fabrikant van elektrische bouwmachines en online retailers.

Strategisch goede locatie
“Dit is voor ons de tweede projectontwikkeling in Nettetal en we kijken ernaar uit om binnenkort te beginnen met de bouw voor juridische contractlogistiek”, zegt Stephanie Habacker-Arndt, Managing Partner van Habacker Holding. Met de nabijheid van de agglomeratie Rijn-Ruhr en goede verbindingen met de Noord-Europese havens heeft het logistieke centrum een goede transportlocatie.

Tegelijkertijd wordt de gebruiker eigenaar van het logistieke vastgoed en investeert hij in totaal zo’n 25 miljoen euro. “We zijn er trots op dat we in de nabije toekomst ons eigen state-of-the-art e-commerce logistiek centrum hebben en willen onze groeistrategie versnellen”, zegt Navid Thielemann, meerderheidsaandeelhouder van Recht Kontraktlogistik, aandeelhouder van Recht Logistik en Thielemann’s Investeringsmaatschappij.

Het vastgoedproject in Nettetal zal naar verwachting in september 2022 worden voltooid en zal dan een aanvulling vormen op de bestaande vijf gehuurde locaties van de Recht Logistik Group in Castrop-Rauxel, Bochum, Ratingen en Regensburg.

De werkzaamheden voor AVG kort samengevat:
• Het uitvoeren van de grondwerkzaamheden ten behoeve van de bebouwing en de buitenverharding over een oppervlakte van ca. 46.000 m2.
• Het stabiliseren van ca. 35.000 m2 bodem ter plaatse van de bebouwing.
• Het aanbrengen van ca. 34.200 m2 fundatielaag ten behoeve van de bebouwing en buitenverharding.
• Het graven van ca. 2,3 kilometer aan grondsleuven ten behoeve van de elektriciteits-, gas- en hydrantenvoorzieningen.
• Het aanleggen van ca. 3 kilometer riolering met variërende buisdiameters van DN100 tot DN400.
• Het realiseren van één infiltratietracé beneden de rijbaan van het vrachtverkeer ten behoeve het infiltreren van het regenwater. De totale hoeveelheid hiervan bedraagt 140 m3. Het overige regenwater zal worden geloosd op ca. 4.190 m2 aan wadi’s. Deze afkorting staat voor Water Afvoer Drainage en Infiltratie. Een wadi bergt regenwater en zuivert het, waarna het water infiltreert in de ondergrond. Zo helpt de wadi tegen wateroverlast en droogte.
• Het inbouwen van ca. 1,8 kilometer aan trottoir- en opsluitbanden.
• Het aanleggen van de voetpaden van ca. 315 m2 met betonstraatstenen.
• Het aanleggen van de parkeerplaatsen voor personenauto’s van ca. 1.150 m2 met betonstraatstenen.
• Het aanbrengen van ca. 6.070 m2 asfalt ten behoeve van de rijbaan voor zwaar verkeer.
• Het aanbrengen van ca. 1.880 m2 asfalt ten behoeve van de rijbaan voor personenauto’s.
• Het aanbrengen van ca. 100 meter aan keerwanden ter plaatse van de laaddocks. Middels deze betonnen wanden wordt het hoogteverschil tussen de laadkuilen en het straatwerk opgevangen.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Nettetal, Duitsland

OPDRACHTGEVER

Goldbeck Nord

UITVOERING

AVG Bau Goch

JAAR

2022