Innovatie en educatie: groen leren voor scholengemeenschap Am Waldschlössen


Projecten Beschrijving

In het Duitse plaatsje Velbert-Neviges staat de nieuwe scholengemeenschap “Am Waldschlösschen” op het punt werkelijkheid te worden. Goldbeck, het gerenommeerde bouw- en servicebedrijf, heeft met trots de opdracht voor dit innovatieve project ontvangen. In opdracht van Goldbeck draagt AVG Bau Goch de verantwoordelijkheid voor de essentiële werkzaamheden met betrekking tot de ondergrondse infrastructuur.

Creëren van een innovatieve leeromgeving
Met focus op duurzaamheid en moderne onderwijsmethoden wordt de nieuwe scholengemeenschap een ware aanwinst voor Velbert-Neviges. De zesklassenschool zal niet alleen ruimte bieden aan bijna 1.300 leerlingen, maar dient ook als voorbeeld voor een milieubewust ontwerp. Burgemeester Dirk Lukrafka benadrukt het belang van duurzaamheid in het ontwerp, waarbij het pedagogische concept van clusterscholen en de nadruk op licht en ruimte een innovatieve leeromgeving creëren.

Succes van het project
Het succes van het project rust niet alleen op het ontwerp van RKW Architektur, maar ook op de nauwe samenwerkingen tussen Goldbeck en de andere betrokken partijen. Zo speelt AVG Bau Goch een essentiële rol in het bouwproces door al het grondwerk te realiseren, de fundering te leggen en de buitenverharding te verzorgen. AVG Bau Goch heeft ook gezorgd voor een geavanceerd regenwaterafvoersysteem, inclusief drainageleidingen, riolering en infiltratiekratten. Dit draagt bij aan een duurzame waterhuishouding voor zowel het schoolgebouw als de sportfaciliteiten.

Verwachte oplevering
Het gebouw voldoet tevens aan de hoogste duurzaamheidsnormen, met een focus op energieefficiëntie en gebruik van hernieuwbare energiebronnen. De installatie van een pekelwaterwarmtepomp en een uitgebreid fotovoltaïsch systeem op groendaken draagt bij aan een groener energiegebruik. Met een verwachte oplevering in de zomer van 2025, belooft de scholengemeenschap een duurzame toekomst voor komende generaties.

AVG Bau Goch: bouwen aan de toekomst
Dit project weerspiegelt een bredere trend in Duitsland. Het land bevindt zich momenteel in een periode van vernieuwing van scholen, waarbij talrijke onderwijsinstellingen gemoderniseerd worden om te voldoen aan de hedendaagse educatieve normen. Deze focus op scholenbouw wordt ondersteund door recente beleidsmaatregelen en investeringen die gericht zijn op het tot stand brengen van duurzame, technologisch geavanceerde leeromgevingen. Wat ons betreft zijn dit positieve ontwikkelingen en dragen we graag bij aan de versterking van Duitse leeromgevingen.

Waar kennis gedijt en de planeet wordt gekoesterd
Terwijl de nieuwe scholengemeenschap “Am Waldschlösschen” gestaag vorm krijgt, belooft zij niet alleen educatie maar ook een verantwoorde toekomst. Met de realisatie van het schoolgebouw hebben we een inspirerend voorbeeld van innovatie en milieubewustzijn gecreëerd. In de zomer van 2025 opent deze plek haar deuren, klaar om de volgende generaties te verwelkomen in een omgeving waar kennis gedijt en de planeet wordt gekoesterd.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Velbert-Neviges, Duitsland

OPDRACHTGEVER

Goldbeck

UITVOERING

AVG Infra

JAAR

2023