Exceptioneel Transport door AVG: complete ontzorging


Projecten Beschrijving

Novemver 2019 – Voor het vervoer van machines of andere producten die qua afmeting of massa zo groot zijn dat ze volgens de normale regelgeving niet de weg op mogen, biedt AVG Transport een complete oplossing.

Een mooi voorbeeld hiervan is het speciale dieplader transport in Düsseldorf dat in de nacht van 4 op 5 november plaatsvond. Tijdens deze klus werden er twee spoorbruggen van de Deutsche Bahn door AVG Transport vervoerd naar een eindstation voor verwerking. Naast het feit dat het transport met een breedte van 5.20 meter tot het speciale transport behoort, viel het transport ook de categorie afvalstoffen vervoer. De spoorbrug was namelijk deels verontreinigd waardoor de Deutsche Bahn een transporteur moest inzetten die zowel bevoegd is voor het vervoeren van exceptioneel transport als ook gecertificeerd voor het vervoeren van afvalstoffen. Voor het vervoeren van afvalstoffen beschikt AVG zowel over de Nederlandse (conform de VIHB norm) als Duitse (conform Transportgenehmigung van de Bezirksregierung) certificering. Uiteindelijk is de klus met twee diepladers en begeleidingswagens dwars door het centrum van Düsseldorf in de nachtelijke uren geklaard.

AVG heeft het exceptioneel transport of uitzonderlijk vervoer flexibel en klantgericht geregeld. Zo beschikt AVG over diverse dieplader vergunningen voor vaste trajecten in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast is het voor AVG ook mogelijk om incidentele vergunningen te organiseren voor het uitzonderlijk vervoer. Met eigen moderne diepladers wordt het transport van bijvoorbeeld zeefinstallaties, laadschoppen, graafmachines en mobiele puinbrekers geregeld. Voor de eigen AVG projecten, maar ook voor externe opdrachtgevers. Zo is AVG Transport voor diverse opdrachtgevers huis-transporteur als het gaat om exceptioneel transport.

In het soepel laten verlopen van het uitzonderlijke transport, spelen chauffeurs ook een grote rol. Onze AVG chauffeurs zijn speciaal opgeleid voor het exceptioneel transport en volgen bij AVG verschillende trainingen om hun kennis op peil te houden.

De opdrachtgever hoeft alleen het speciale transport aan te melden. AVG Transport regelt de rest. Zo doet AVG onderzoek naar de meest geschikte route waarbij nadrukkelijk ook rekening wordt gehouden met de verkeersveiligheid, de doorstroming van het verkeer en het behoud van de infrastructuur. Via de officiële instanties in binnen en buitenland regelt AVG Transport de benodigde vergunningen/ontheffingen om met de uitzonderlijke vracht toch op de weg te mogen. En tijdens het transport biedt AVG Transport waar nodig verkeersbegeleiding aan.

AVG Transport verricht exceptioneel transport vooral in Nederland, België en Duitsland, maar ook daarbuiten biedt AVG Transport haar opdrachtgevers diverse mogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze Exceptioneel Transport pagina.