Circa 8.800 m³ beton voor een veiliger en toegankelijker Venlo: aanpak van ‘de Vierpaardjes’


Projecten Beschrijving

In het bruisende hart van Venlo ligt de welbekende spoorwegovergang ‘de Vierpaardjes’. Een plek die helaas bekend staat om de opstopping en het oponthoud. Maar er is goed nieuws; daar komt verandering in! Een nieuwe onderdoorgang zal het centrum verbinden met Venlo-Zuid. Momenteel wordt er dan ook hard gewerkt aan een beter bereikbaar en vooral veiliger Venlo.

Bouwproces in volle gang
Dankzij de toekomstige onderdoorgang, zijn de fietsers en voetgangers straks gescheiden van het snelverkeer en de hulpdiensten. De “brugdekken” vormen het plafond van de onderdoorgang, waar de treinsporen binnenkort overheen lopen. Het bouwproces is reeds in volle gang op het voormalige terrein van Profile Tyrecenter, waar aannemer Mobilis al sinds november 2023 werkt aan de ondersteuningsconstructie, bekisting en wapeningsstaal. Deze elementen zijn essentieel voor de sterkte en duurzaamheid van het toekomstige dek.

Fijne samenwerking tussen Mobilis en AVG
Een ander element dat essentieel is voor de sterkte en duurzaamheid van het dek is het benodigde beton. In opdracht van Mobilis levert AVG ca. 8.800 m3 beton voor dit ambitieuze project. Gokhan Altuntas, uitvoerder bij Mobilis, is zeer te spreken over de samenwerking en de kwaliteit van het geleverde beton. “Ik vind het super dat betontechnoloog Paul Beelen van AVG  zo betrokken is bij het project. Hij is ter plekke als er een stort is, wat zorgt voor vlotte communicatie en een soepele aanvoer van de betonmortel,” vertelt Gokhan enthousiast wanneer de volgende betonmixer alweer klaarstaat om te lossen.

Treinvrije periode
Volgens Gokhan is het nog best een werk om de brugdekken op de juiste plek te krijgen. Op de bouwplaats is de onderconstructie te zien. Daar worden later hydraulische vijzels op aangesloten om de brugdekken naar de beoogde locatie te verplaatsen. “Dat zal betekenen dat er een treinvrijeperiode aan komt om alles zo goed mogelijk in elkaar te zetten,” legt hij uit.

Project loopt door tot eind 2025
De realisatiefase van dit project is reeds van start gegaan op 4 oktober 2023 en zal doorlopen tot eind 2025. Gedurende deze periode zal de verkeerssituatie rondom ‘de Vierpaardjes’ veranderen, met de aanleg van een tijdelijke weg om de veiligheid van zowel werknemers als bestemmingsverkeer te waarborgen.

Onderdoorgang vormt belangrijk initiatief
We zijn verheugd om deel uit te maken van dit belangrijke initiatief dat de mobiliteit, veiligheid en leefbaarheid in Venlo zal verbeteren. Samen met Gemeente Venlo, Mobilis en ProRail streven we naar een toekomst waarin Venlo een welvarende en toegankelijke stad blijft voor haar inwoners en bezoekers.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Venlo, Nederland

UITVOERING

AVG Bouwstoffen

JAAR

2024