Verhoogde opslagcapaciteit nodig voor Duitse webshop Reuter.de


Projecten Beschrijving

Begin september kondigde e-commerce retailer Reuter.de de bouw van een nieuw distributiecentrum in Mönchengladbach-Rheindahlen aan. De Duitse webshop staat bekend om de verkoop van 180 premiummerken uit de badkamer-, keuken-, woon- en verlichtingssector. Volgens de webshop neemt het aantal bezoekers van de online shop voortdurend toe en daarmee ook de bestellingen. Om deze reden was het volgens familiebedrijf Reuter nodig om te investeren in een logistiek centrum. Het logistieke centrum ligt op een perceel van 80.000 m2, waarbij de hal een oppervlakte in beslag zal nemen van 32.000 m2.

Inmiddels is AVG Bau Goch begonnen met de grondwerkzaamheden voor het distributiecentrum in opdracht van Bremer. Bremer is de hoofdaannemer van het nieuwe logistieke centrum. Het bedrijf is onder andere gespecialiseerd in het bouwen van logistieke gebouwen, kantoorgebouwen en stadions. AVG Bau Goch zal wederom het grondverzet, de riolering en verhardingen verzorgen voor de nieuwe hal en het buiten terrein. Na voltooiing van de grondwerkzaamheden zal naar verwachting de bouw van het logistieke vastgoed in januari 2020 beginnen.

Snellere levering door moderne technologie

“Het nieuwe logistieke centrum in Rheindahlen stelt ons in staat om met onze moderne opslagtechnologie meer merkproducten standaard op voorraad te hebben. Dit zorgt ervoor dat we bestellingen sneller kunnen verzenden,” geeft CEO Bern Reuter aan in een interview met Logistik Heute. De moderne technologie waar de heer Reuter het over heeft, bestaat onder andere uit een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn waarbij het interne transport wordt geregeld door transportmiddelen zonder bestuurder. Naar eigen zeggen investeert de webshop ongeveer 50 miljoen euro in de bouw van de hal.