AVG Wegenbouw verzorgt complete sloop in Boxmeer


Projecten Beschrijving

In opdracht van Janssen Bouwontwikkeling BV uit Wijchen heeft AVG Wegenbouw de volledige sloop uitgevoerd van een oude drukkerij. Het terrein van de voormalig drukkerij bevond zich achter de Steenstraat, in het nieuwbouwproject Carmelveste Boxmeer.

Asbestinventarisatie
Allereerst heeft AVG Wegenbouw een asbestinventarisatie gemaakt. Hierdoor kregen wij inzichtelijk hoeveel asbest er in het gebouw en op het terrein aanwezig was. De asbest is vervolgens op voorhand vakkundig verwijderd, zodat het zich tijdens de sloopwerkzaamheden niet kan vermengen met steen- en betonpuin.

Terrein vol met bomen en onder begroeiing
Naast het feit dat de asbest verwijderd moest worden alvorens de sloopwerkzaamheden konden beginnen, moest het terrein ook vrij gemaakt worden van een 40-tal bomen met onder begroeiing. Deze zijn door AVG Wegenbouw verwijderd en afgevoerd naar een composteerbedrijf in de regio.

Vleermuizen gehuisvest in oude pand
Verder zaten er ook nog een aantal vleermuizen gehuisvest in het oude pand. Volgens de regelgeving dient er een ander onderkomen voor deze vleermuizen geregeld te worden. Daarom zijn er vleermuiskasten opgehangen aan de naast gelegen panden en op een paal op het terrein naast de sloop. Ook de andere te slopen panden op het terrein zijn ‘vleermuis onklaar’ gemaakt. Dit houdt in dat er gaten in de muren en het dak zijn gemaakt, waardoor het gaat tochten in het pand en de vleermuis uiteindelijk vertrekt en zijn heil ergens anders gaat zoeken.

Of de vleermuizen daadwerkelijk vertrokken waren, werd gecheckt door de specialisten van Bureau Foreest Groen Consult. Zodra we groen licht van hen kregen, zijn de daadwerkelijke sloopwerkzaamheden van start gegaan.

Archeologisch toezicht tijdens sloopwerkzaamheden
Op het terrein moesten een aantal panden worden gesloopt. Zo was er een naastgelegen schuur die tegen de huidige bebouwing stond en daardoor vakkundig verwijderd moest worden. De muren van de schuur werden dan ook netjes losgezaagd van de bestaande bebouwing. Het pand van de oude drukkerij, waarin nog alle oude drukkasten en drukplaten aanwezig waren, stond los van de andere bebouwing en werd gedemonteerd.

Het verwijderen van de fundering van de oude gebouwen gebeurde onder toezicht van archeologen. Het nieuwbouwproject gebied, middenin Boxmeer, was vroeger namelijk de kern van het dorp waar in het verleden verschillende archeologische vondsten gedaan
zijn.

De circulaire industrie van AVG
Bijna alle materialen die vrij zijn gekomen tijdens deze sloop, zijn afgevoerd door AVG Transport. Onze Transport divisie heeft de materialen naar AVG Recycling gebracht in Heijen. Op deze locatie worden restmaterialen, zoals steen- en betonpuin, verwerkt om ze vervolgens te kunnen hergebruiken als grondstoffen voor een nieuw eindproduct. Wel zo duurzaam. De circulaire industrie van AVG!

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Boxmeer, Nederland

OPDRACHTGEVER

Janssen Bouwontwikkeling BV

UITVOERING

AVG Infra

JAAR

2022