AVG versterkt positie met overname van BBL


Projecten Beschrijving

De AVG-groep heeft meerdere samenwerkingen, waaronder KoRa GmbH. KoRa is een groep van bedrijven die wordt geleid door Konstantin Drettas. KoRa heeft per 1 januari 2024 Beckumer Baustoff Logistik GmbH gekocht. Dus vanaf nu is BBL ook onderdeel van de AVG-groep.

Achtergrond van BBL
BBL is gespecialiseerd in de handel van cement zakgoed en andere verpakte bouwmaterialen. Als onderdeel van een opvolgingsplan waren de eigenaren van BBL, de families Beese en Hanswille, op zoek naar een aandeelhouder die de markt van de cementhandel en de logistiek die daarvoor nodig is, kent en beheerst.

Geschiedenis en ontwikkeling van BBL
BBL is gevestigd in Beckum (Westfalen) en bevindt zich op het terrein van een voormalige kalk- en cementfabriek, die in 1980 werd gesloten. De vorige eigenaren werden vervolgens actief in de bouwmaterialenhandel. In 2002 werd de logistiek uitbesteed en overgedragen aan de nieuw opgerichte BBL. Onder succesvolle leiding van Managing Director Egbert Hanswille en zijn team van ongeveer 40 medewerkers, heeft BBL zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende Duitse distributeurs en logistieke bedrijven voor cement zakgoed. Jaarlijks vervoert het bedrijf tot 200.000 ton verpakte goederen in Duitsland en Nederland met 25 vrachtwagens (kraanwagens en huiftrailers).

Synergie tussen AVG en BBL
De handelsactiviteiten van AVG bestaan voornamelijk uit losse goederen en de diensten van BBL vormen daarom een aanvulling op het productaanbod van AVG. BBL beschikt ook over een terrein van 25.000 vierkante meter in de buurt van de Westfaalse cementindustrie. Dit biedt ook nieuwe mogelijkheden als locatie voor andere AVG-activiteiten, zoals de silovoertuigen.

De directeur Egbert Hanswille zal samen met Konstantin Drettas de activiteiten van BBL zelfstandig leiden. We kijken uit naar de samenwerking met alle BBL-medewerkers en heten iedereen van harte welkom in de AVG familie!

Meer informatie? Neem contact met ons op.

LOCATIE

Beckum, Duitsland

UITVOERING

AVG Bouwstoffen

JAAR

2024