AVG Transport neemt uitdaging aan: Betonmixers in actie in Berlijn


Projecten Beschrijving

Eind april ontving de planning van AVG Transport een aanvraag van een grote opdrachtgever in de regio Berlijn. In de opdracht stond de vraag of wij konden ondersteunen met onze betonmixers in de Duitse hoofdstad. Aangezien we niet graag ‘nee’ zeggen en wel van een uitdaging houden, heeft de planning de opdracht aangenomen.

Een uitdaging was het uiteindelijk zeker, maar wel een leuke! De chauffeurs werden namelijk geacht om een aantal weken ter plaatse te blijven vanwege de inzet op zaterdagen en de lange reisafstand naar het AVG hoofdkantoor in Heijen. Dit betekende echter ook dat de chauffeurs met mixers niet ingezet konden worden op onze eigen projecten in Nederland en Duitsland. Dat was even schuiven voor onze planning, maar na het vinden van een geschikte verblijflocatie en zorgvuldig overleg, mochten de twee chauffeurs vertrekken naar de grootste stad van de Europese Unie.

Naast de conventionele dieselbetonmixer hebben we ook besloten om een van onze volledig elektrische betonmixers naar de projectlocatie te sturen. Hoewel er enige zorg was over de afstand van Berlijn tot onze eigen werkplaats in verband met mogelijke technische problemen, heeft de elektrische betonmixer ons niet teleurgesteld. Zijn betrouwbare prestaties en efficiëntie bewezen dat elektrische voertuigen een veelbelovende toekomst hebben in de bouwsector.

Beide mixers hebben hoogwaardige prestaties geleverd, waarbij de elektrische mixer een aantal extra voordelen gaf aan de opdrachtgever. Zo heeft de elektrische mixer een positieve impact op mens en milieu, omdat het op de projectlocatie geen CO2-uitstoot en geluidsoverlast aanzienlijk verminderd. Dit zijn belangrijke voordelen, zeker omdat het project zich in een dichtbevolkt stedelijk gebied bevond.

Meer weten over onze elektrische mixers? Of wil je ze ook op een project inzetten? Aarzel dan niet en contacteer ons!

PROJECT LOCATIE

Berlijn, Duitsland

UITVOERING

AVG Transport

JAAR

2023