Duurzaamheid in de Transportwereld – Investeren in elektrische mixers en hybride technologieën


Projecten Beschrijving

We zijn voortdurend bezig met verduurzaming en hebben daarom vorig jaar aanzienlijke investeringen gedaan om ons wagenpark te moderniseren. Onze nieuwe voertuigen zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en de meest brandstofefficiënte motoren, waardoor we onze ecologische voetafdruk aardig verkleinen.

Daarnaast breiden we onze vloot van elektrische opleggermixers uit van 4 naar in totaal 11 mixers. We nemen afscheid van oude dieselmotoren en geven de mixers een volledige renovatie, inclusief een nieuwe laklaag en de installatie van elektrische aandrijving. Op deze manier geven we ze als het ware een tweede leven en dragen we bij aan een duurzamere transportsector.

CO₂-uitstoot verminderen door HVO
Bovendien kijken we naar de mogelijkheden om gebruik te maken van HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), een hernieuwbare en klimaatvriendelijke brandstof. Door HVO te gebruiken, verminderen we onze CO₂-uitstoot en dragen we bij aan een schonere lucht en een beter milieu. HVO kan een positieve impact hebben op de transportwereld en we willen graag ons steentje bijdragen aan deze ontwikkeling.

Onderzoek gedaan naar hybride vrachtwagen
Onlangs hebben we ook een twee weken durende test uitgevoerd met een hybride vrachtwagen om te onderzoeken of dit type voertuig interessant kan zijn voor ons familiebedrijf. We hebben deze test uitgevoerd door dezelfde routes te laten rijden met een normale nieuwe vrachtwagen en de hybride wagen. Uiteindelijk hebben we het brandstofverbruik van beide voertuigen met elkaar vergeleken om de voordelen van de hybride technologie beter te begrijpen.

Elektrische mobiliteit biedt steeds meer mogelijkheden
Een interessante bijkomstigheid van deze test was dat we de hybride vrachtwagen uitsluitend hebben ingezet in combinatie met onze elektrische mixeropleggers, waardoor we volledig elektrisch naar onze klanten konden rijden. De vrachtwagen heeft namelijk de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden. Deze ontwikkeling opent nieuwe perspectieven voor duurzaam transport en we zijn verheugd om te zien dat elektrische mobiliteit steeds meer mogelijkheden biedt in de sector.

Duurzaamheid speelt belangrijke rol in transportwereld
Al met al zijn dit spannende ontwikkelingen die laten zien dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt in de transportwereld. We blijven ons inzetten voor een groenere toekomst en streven ernaar om de implementatie van milieuvriendelijke oplossingen serieus te nemen en verder te onderzoeken.

Op dit moment worden voorbereidingen getroffen voor een volledig elektrisch logistiek concept tussen onze locaties Goch en Rheinberg in 2024. Daarover later meer!

 

Meer informatie? Neem contact met ons op.

UITVOERING

AVG Transport

JAAR

2023