AVG aan de slag op algemene begraafplaats in Gennep


Projecten Beschrijving

Als bedrijf met een brede expertise hebben we al veel mooie projecten mogen doen. Deze keer kregen we een bijzonder verzoek vanuit opdrachtgever Den Ouden uit Schijndel. Zij hebben namelijk een project aangenomen, waarbij er nieuwe betonpaden worden aangelegd op de algemene begraafplaats aan de Kampweg in Gennep. Aan AVG Heymix de taak om het nieuwe beton te leveren en aan AVG Recycling de opdracht om het oude beton uit de huidige paden te recyclen.

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf. Het bedrijf biedt een breed pakket van diensten en producten aan die allemaal iets te maken hebben met ‘onze bodem’ en ‘de natuur’. Zo bestaat hun werkpakket onder andere uit bodemverbeteraars, biobrandstoffen, bodembemesting, bodemveiligheid, binnenstedelijke herinrichting en betonaanleg.

Speciaal werk voor Den Ouden

Ook voor de specialisten van Den Ouden was de klus op de begraafplaats in Gennep speciaal werk. Zo was het voor hen, net als voor ons, de eerste keer dat zij een begraafplaats gedeeltelijk van nieuwe betonpaden moesten voorzien. Om de betonpaden er niet te strak en nieuw uit te laten zien, gebruikt Den Ouden donkere lossingspoeder. Op deze manier krijgen de paden een genuanceerdere look. Daarnaast heeft het bedrijf zelf scheuren in het beton gemaakt, waardoor er geen voegen nodig waren. Voegen zouden namelijk een te strak resultaat geven, wat niet mooi is op de begraafplaats.

AVG Heymix levert ca. 400 m3 beton

In totaal wordt er door AVG Heymix zo’n 400 m3 beton naar de begraafplaats gebracht. Om de paden een authentieke uitstraling mee te geven is er gekozen om het beton in een lichte terracotta kleur te leveren. Daaroverheen wordt het donkere lossingspoeder aangebracht, waardoor het lijkt of de paden er al veel langer liggen.

AVG Recycling recyclet oude paden begraafplaats

Naast AVG Heymix is ook AVG Recycling betrokken bij dit project. Om de nieuwe betonpaden te kunnen realiseren, moeten namelijk wel eerst de bestaande paden worden verwijderd. Deze paden worden eerst opengebroken en daarna door middel van 15 m3 AVG afvalcontainers naar onze recyling afdeling gebracht. Van het oude betonpuin maakt AVG Recycling weer granulaat voor toepassing in wegenbouw en betonmortel.


Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Begraafplaats Kampweg in Gennep

OPDRACHTGEVER

Den Ouden Schijndel

UITVOERING

AVG Bouwstoffen

JAAR

2020