Locatie Hoogveld verzekerd van haarscherp beeld door installatie nieuwe camera’s

Haarscherp beeld doorinstallatie nieuwe camera’
Haarscherp beeld doorinstallatie nieuwe camera’

Locatie Hoogveld verzekerd van haarscherp beeld door installatie nieuwe camera’s

Vorig jaar kwam de vraag bij afdeling ICT of er wat gedaan kon worden aan de kwaliteit van de camera’s bij AVG op het Hoogveld. Het ging hierbij om de camera’s in de betoncentrale en bij de MPG silo’s. De verouderde camera’s hadden namelijk niet meer de gewenste beeldkwaliteit.

Tegenwoordig is de kwaliteit van opnameapparatuur sterk gestegen. Kijk bijvoorbeeld naar onze smartphones, deze kunnen met gemak scherp videomateriaal leveren. Doordat dit achter bleef bij onze oude camera’s was het moeilijker voor, onder andere de betonmengers, om de processen te kunnen volgen in de centrale zelf.

Afgelopen juli zijn de oude camera’s vervangen in samenwerking met het beveiligingsbedrijf Seef uit Milsbeek. Er is gekozen voor het merk Ubiquiti. Hier heeft de afdeling ICT al goede ervaring mee gehad op De Grens 7. Om het best mogelijke haarscherpe beeld te garanderen is er gekozen voor de ‘Ubiquiti G4 Pro’ camera. Deze camera kan beelden in 4K laten zien. Tevens zijn deze ‘toekomstbestendig’ zodat ze lang met de tijd mee kunnen gaan.

We kregen ook de vraag of het mogelijk was om een beter overzicht te realiseren over het terrein. Hiervoor is een ander type camera gekozen de “Ubiquiti G4 PTZ Dome”. Deze camera kan om zijn as heen draaien en is op de MPG silo geplaatst, waardoor het hele terrein zichtbaar wordt. Verder zijn de gekozen modelcamera’s ook voorzien van een infrarood LED, waardoor er in het donker nog steeds een goed beeld zichtbaar is.

Een ander groot voordeel van de gekozen camera’s is dat ze Power over Ethernet (PoE) zijn. Hierdoor is er ,maar 1 UTP netwerk kabel, voor stroom en beeld, per camera nodig.

Delen: