AVG Dode hoek Toten Winkel
AVG Dode hoek Toten Winkel
AVG Dode hoek Toten Winkel

Dode hoek training voor het Gymnasium in Krefeld

December 2019 – Ondanks veel inspanningen van bedrijven en overheden komen dode-hoek-ongevallen helaas nog steeds voor. Een dode hoek (ook wel blinde hoek genoemd) is een moeilijk zichtbare plek voor de chauffeur, bijvoorbeeld wanneer een voetganger of fietser direct naast de vrachtwagen staat. Die zijn zelfs met vijf de aangebrachte spiegels aan de bestuurderszijde soms niet zichtbaar.

Onwetendheid is vaak de oorzaak van dit soort ongevallen, waarbij de slachtoffers meestal kinderen tussen de 11 en 20 jaar oud, of senioren zijn. In samenwerking met de politie heeft AVG geholpen met het alert maken van scholieren op de dode hoeken rondom een vrachtwagen.

Op 30 september 2019 was AVG Logistics samen met de politie aanwezig bij het Gymnasium in Krefeld. Het doel? Kinderen bewust maken van wat een chauffeur wel en niet kan zien in de vrachtwagen. Met deze actie hopen de verschillende betrokken partijen de kinderen te behoeden voor ongelukken in het verkeer. Deze kinderen weten in het vervolg hoe ze met de situatie om moeten gaan zodra zij een vrachtwagen in de stad tegenkomen. 

Delen: