AVG profiteert van explosieve groei mega distributiecentra

Februari 2020 – De enorme toename in online verkopen heeft ertoe geleidt dat er overal grote distributiehallen verrijzen. Zowel aan de Nederlandse als aan de Duitse kant in de regio’s waar AVG actief is, zijn logistieke hotspots ontstaan, waar kleinere, maar ook grote, zogenoemde XXL-distributiecentra van boven de 50.000 m2, worden gebouwd. AVG is volop actief voor bouwers van dergelijke distributiecentra en niet alleen op de hotspots, ook op kleinere industrieterreinen zien we dat er meer en meer distributiecentra worden gebouwd.

AVG geliefde partner bij bouw van distributiecentra
AVG Bau en AVG Wegenbouw, de Infra divisies van AVG, hebben het er maar druk mee. Zij worden ingezet voor alle grondwerkzaamheden. De AVG aanpak om deze terreinen bouwrijp te maken blijkt opdrachtgevers aan te spreken. En de bedrijfsleiders van deze divisies, Horst Weiss (AVG Bau) en Patrick van Dinther (AVG Wegenbouw) weten wel waarom: “Wij onderhouden zeer korte lijnen met de opdrachtgever en partijen op de bouw, we hebben de beschikking over een groot eigen arsenaal aan machines, we hebben zeer vakkundige en betrouwbare vakmensen in eigen dienst met een groot verantwoordelijkheidsgevoel die er helemaal voor gaan en we hebben uiteraard heel veel ervaring. Al die aspecten zorgen er bovendien voor dat we op de afgesproken tijd opleveren en vooral dat laatste lijkt op dit moment binnen de bouw uitzonderlijk te zijn.”

Momenteel is er duidelijk een gebrek aan distributiecentra. Bestaande hallen kopen is geen optie voor de opdrachtgever want die zijn verouderd of te klein om met de huidige techniek van Warehousing in te richten. Dus zolang de overheid met regelgeving geen bouwprojecten afwijst of stil legt, zal het bouwrijp maken van terreinen voor dergelijke distributiecentra een belangrijk deel blijven vormen van de werkzaamheden van AVG Infra.

Delen: