ArcGIS Portaal AVG

ArcGIS Portaal AVG Explosieven Opsporing Nederland
ArcGIS Portaal AVG Explosieven Opsporing Nederland

ArcGIS Portaal AVG

Augustus 2019 – ArcGis Portaal. AVG explosieven deskundigen en vooronderzoekers gaan werken met uitgebreidere GIS versie!

Sinds enkele jaren gebruikt de AVG divisie Explosieven Opsporing Nederland, een computerapplicatie genaamd ArcMap. Dit stukje software is gebaseerd op de techniek van een Geografisch Informatie Systeem, afgekort: GIS.

 

Wat is GIS?

Veel mensen die werkzaam zijn in de grond-, weg- en waterbouw, kennen wel de werktekeningen die met AutoCAD zijn gemaakt. GIS lijkt daarop maar gaat een flink stuk verder.  Aan elke lijn, punt of vlak kan informatie worden gekoppeld, bijvoorbeeld een bomkrater. Deze wordt ingetekend in het GIS op een exacte plaats, met coördinaten en de periode wanneer deze is ontstaan. Of een omschrijving van een gebeurtenis uit de oorlog. Men benadert al deze informatie vanuit een landkaart. De meesten van ons werken al onbewust met een soort van GIS systeem, namelijk het navigatiesysteem in onze voertuigen. Daar staan onder andere de tankstations in met contactgegevens. Of de plaatsten waar flitspalen staan, of waar regelmatig snelheid controles worden gehouden.

 

Portaal voor ArcGIS

AVG Explosieven Opsporing Nederland is momenteel bezig met de ingebruikname van een uitgebreidere GIS versie, namelijk Portaal voor ArcGIS. Voorheen verwerkte de  OCE-deskundigen alle informatie op projectbasis. Met het Portaal is de verwerking van gegevens, of beter gezegd: het digitaliseren van analoge gegevens, voortaan eenmalig. Het Portaal werkt ook als een grote digitale bibliotheek. Alles wat ooit is ingevoerd kan worden teruggevonden op basis van het adres van de locatie, of via een speciaal gemaakte landkaart van
Nederland.

 

Voordelen Portaal voor ArcGis

Er zijn vele voordelen op te noemen waarom dit een efficiënt systeem is voor de vooronderzoekers of de explosieven deskundigen. Belangrijke voordelen voor AVG zijn ook de lagere kosten in verband met minder inkoop van bronmateriaal en een vermindering van de manuren door de eenmalige verwerking van gegevens. Alles wat ooit een keer is verwerkt kan onbeperkt worden hergebruikt.

 

Wilt u weten wat AVG Explosieven Opsporing Nederland voor u kan betekenen? Maak dan snel een afspraak!

 

Delen: