André Simons over AVG 100 jaar familie traditie - André Simons über AVG 100 Jahre Familientradition
André Simons over AVG 100 jaar familie traditie - André Simons über AVG 100 Jahre Familientradition
André Simons over AVG 100 jaar familie traditie - André Simons über AVG 100 Jahre Familientradition
André Simons over AVG 100 jaar familie traditie - André Simons über AVG 100 Jahre Familientradition
André Simons over AVG 100 jaar familie traditie - André Simons über AVG 100 Jahre Familientradition
André Simons over AVG 100 jaar familie traditie - André Simons über AVG 100 Jahre Familientradition

André Simons over AVG 100 jaar familie traditie

Juli 2021 – Mijn naam is André Simons. Ik ben eigenlijk al mijn hele leven geïnteresseerd in alles waar een stuur op zit met een motor en een aantal pk’s, grote wielen of rupsen. Na mijn technische schooltijd op de LTS in Venray, ging ik samen met een schoolkameraad met dezelfde interesses naar het KMBO in Roermond de machinisten opleiding volgen. Dat hield één dag school en vier dagen werken in dienst van een leerbedrijf in.

Mijn buurman had een loonbedrijf waar ik meteen mocht beginnen. Ze hadden echter niet veel grondwerk en daarom ben ik ondertussen verder gaan kijken. Via mijn oom, die een eigen grondverzet bedrijf had, kende ik Jan Janssen nog en besloot hem op te bellen. “Kom maar eens praten, want ik ben op zoek naar leerlingen”, zei Jan tegen mij. Ik ging op mijn brommer naar het Hoogveld in Heijen, waar toen het bedrijf gevestigd was. Ik kon meteen beginnen! Ik mocht dan wel ervaring hebben met tractoren, maar ik had nog nooit met shovels en kranen gewerkt. Gelukkig maakte Jan dit niet uit: “eerst leren met de schup, die machine komt wel.”

Het eerste project waar ik heen ging was het Navo munitiedepot in Twisteden. Daar mocht ik met een zware trilplaat het zand aantrillen, waar 250 nieuwe munitiebunkers werden geplaatst. Van een loonbedrijf waar het redelijk ‘braaf’ was, kwam ik toch wel in een andere wereld terecht. De wereld van zware shag en sterke verhalen, vloeken en een biertje in de bouwkeet. Op dat moment vroeg ik me af waar ik terecht was gekomen.

Na maanden hard werken en opletten hoe de machinisten te werk gingen, mocht ik van Jan naar onze zandput Bergerheide in Well om Marcel Heijligers te helpen. Daar stond een oude rupskraan (een O&K RH9) uit 1972 en een Hanomag laadschop. Met de kraan kon ik de zand en grind beunschepen lossen. Het zand en grind werd vervolgens gewassen en gezeefd voor de toen net nieuwe Heymix Betoncentrale. Met de shovel was ik vooral vrachtwagens aan het laden en vulzand aan het afzetten. Hier heb ik mijn hele schooltijd gezeten, veel geleerd en vooral ook veel meegemaakt. Van gezonken schepen, tot een baggermolen die in brand stond en playboy-achtige fotoreportages aan het strand.

“ Ik klim nog steeds graag op zo’n apparaat met echte pk’s onder de kont. ”

Uiteindelijk heb ik mijn machinisten diploma gehaald en moest ik in dienst. Daar heb ik mijn vrachtwagenrijbewijs gehaald en kwam ik op een 36 jaar oude takelwagen terecht. Dat vond ik geweldig! Iedere zaterdag of zodra ik thuis was,
zat ik in ‘mijn’ zandputje op de shovel bij AVG. Toen mijn diensttijd erop zat, stond er een gloednieuwe O&K L25 voor mij klaar. Ik was zo trots als een pauw op mijn nieuwe shovel.

Na de Bergerheide had AVG een nieuwe zandput in Horst, de Kasteelsebossen genaamd. In Horst hebben we vier jaar zand gewonnen en geluidwallen aangelegd langs de (toen in aanleg) A73.  AVG groeide goed op alle fronten in die tijd. Zo was AVG inmiddels de grootste afnemer van O&K grondverzetmachines in Nederland. Vertegenwoordigers kwamen vaak met nieuwe klanten onze machines testen. Ik mocht zelfs een keer invallen voor een test machine in Zweden en mijn machine showen tijdens de technische contactdagen in Wezep.

Na jaren in de wegenbouw en bij de explosieven opsporingsdienst gewerkt te hebben, ben ik in de recycling terecht gekomen bij een geweldig team in Rheinhausen. Ik heb inmiddels redelijk wat kennis van de nieuwe Rubblemaster breker opgedaan en blijf het boeiend vinden om na al die jaren met nieuwe machines aan de slag te gaan. Waarom ik na 32 jaar nog steeds bij AVG werk? De veelzijdigheid!

“ De wereld van zware shag en sterke verhalen, vloeken en een biertje in de bouwkeet. ”

Of het nu transport, beton, recycling, bouw of grondverzet werk is, AVG heeft het allemaal in huis. Hierdoor blijf ik het een interessant bedrijf vinden. Natuurlijk zit het soms ook wel eens tegen, maar dat is overal het geval. Uiteraard spelen de fijne collega’s ook een grote rol in het werkplezier. Hoe mijn toekomst er binnen AVG uitziet? Na zes jaar Rheinhausen keer ik in november terug naar het Hoogveld in Heijen. Daar zullen weer nieuwe uitdagingen komen, gezien de mogelijke uitbreiding van de haven. Als machinist is de shovel mijn rode draad door de AVG-jaren heen geweest. Ik klim nog steeds graag op zo’n apparaat met echte pk’s onder de kont.

Ik heb het familiebedrijf onder leiding van zowel Jan Janssen als Ramon Janssen met ups en downs zien groeien. Ik ben er dan ook trots op hoe het bedrijf nu is geworden! Ik wens de familie Janssen veel succes en proficiat met 100 jaar ondernemen!

Delen: