Christoph Dammermann op bezoek bij Woodpower-project van Solvay en AVG Staatssecretaris: Woodpower is een aanwinst

Staatssecretaris: “Woodpower is een aanwinst”

Rheinberg, 22 augustus 2020. De staatssecretaris van het ministerie van Economische Zaken van Noordrijn-Westfalen, Christoph Dammermann, heeft samen met een delegatie van de Freie Demokraten Rheinberg de voortgang van het Woodpower-project van Solvay en AVG aan de B57 bekeken. Tijdens zijn bezoek werd hij bovendien bijgepraat over de laatste stand van zaken.

“Het Woodpower-project is een echt paradepaardje en een grote aanwinst voor Rheinberg. Ook de FDP in Rheinberg is van mening dat de klimaatdoelstellingen het best behaald kunnen worden met behulp van een dergelijke houtcentrale“, aldus Rainer Mull. In de lagere uitstoot van koolstofdioxide en de opwekking van elektriciteit uit afvalhout wordt het belangrijkste principe van de circulaire economie zichtbaar, namelijk het gebruik van secundaire grondstoffen in plaats van primaire grondstoffen. Ook het belang van de verlaging van de CO2-uitstoot voor de deelstaat als geheel is aanzienlijk, voegde Timo Schmitz toe.

De FDP was van begin af aan overtuigd van dit project en heeft het altijd gesteund. “Het project is een belangrijke bouwsteen voor de uitvoering van de klimaatdoelstellingen voor de stad Rheinberg en de regio eromheen“, legde Ralf Vogel uit. Daarom waren Solvay, AVG en de FDP des te blijer dat Christoph Dammermann, een vertegenwoordiger van de deelstaatregering van NRW, op locatie was om zich te laten informeren over de voortgang van het project en de huidige problemen met vergunningen. De vertegenwoordigers van Woodpower waren ook aanwezig en presenteerden enkele mogelijkheden waarmee het project alsnog volgens de planning van start zou kunnen gaan. “De Liberalen hopen dat het Woodpower-project binnenkort van start kan gaan,” concludeerden de aanwezigen.

 

Foto: Dammermann liet zich ter plaatse informeren over de laatste stand van zaken Christoph Dammermann prees het Solvay-project. Fischer, Armin. 

 

Delen: