Houtverwerking Nederland (HVN), ontstaan uit een samenwerking tussen AVG en Milieu Service Brabant (MSB) heeft een nieuwe bedrijfsleider! Het bedrijf staat bekend om haar constante afname- en verwerkingscapaciteit van afvalhout en de inzet voor duurzaamheid door de reductie van CO2-uitstoot met behulp van innovatieve biomassa-oplossingen. Vanaf 1 maart 2024 is Mark Lamers werkzaam bij HVN. In dit artikel zal Mark zichzelf voorstellen en zal hij onder andere vertellen over de werkzaamheden en toekomstplannen die hij met HVN heeft.
Even voorstellen
Mark Lamers, 50 jaar oud en woonachtig in Hapert, heeft een uitgebreide carrière in de recyclingwereld opgebouwd. Hij heeft altijd een sterke affiniteit met de dynamiek binnen de recyclingsector, waarbij het klantcontact voor hem een bijzonder aantrekkelijk aspect is. “Toen ik te horen kreeg dat er een functie bedrijfsleider vrij kwam bij HVN, ben ik een hapje gaan eten met Ramon Janssen van AVG, Mark Kuijken van MSB en Tijn Koppelman de manager van HVN. Een week later was alles geregeld en kon ik al beginnen.”
Opstart van de shredderlijn
Toen Mark Lamers begon in zijn functie, was de productie met de shredderlijn nog niet gestart, ondanks dat deze al gebruiksklaar was. In de tweede helft van maart is de productie uiteindelijk opgestart. André Simons, werkzaam bij AVG, is tijdelijk naar Velddriel overgeplaatst om het team te versterken. Daarnaast is de afvoer van houtsnippers gestart. Op dit moment vindt de productie in Velddriel plaats onder de huidige vergunning, die niet volledig aansluit bij de ambities van HVN.
Verwerking C-hout
Mark verklaart: “De huidige vergunning valt onder gemeentelijk toezicht. HVN wil echter ook C-hout gaan verwerken, dat in Nederland als gevaarlijk afvalhout wordt beschouwd. Daarom moet de huidige vergunning worden aangepast. Dit betekent dat de gemeentelijke vergunning moet worden omgezet naar een provinciale vergunning. De handhaving van de vergunning zal hierdoor niet langer door de gemeente, maar door de provincie worden uitgevoerd. Tevens zullen de tonnages worden uitgebreid naar 80.000 ton per jaar.” Inmiddels lopen alle procedures om de vereiste vergunningen te verkrijgen en draait de shredderlijn al enkele maanden productie. Het grootste deel van het hout dat door de shredderlijn wordt verwerkt, wordt vervolgens naar de AVG-locatie in Rheinberg (Duitsland) vervoerd.
Uitdagingen voor HVN
Het handhaven van een consistent productieniveau vormt momenteel een uitdaging voor HVN. Door de competitieve tarieven trekt HVN voortdurend nieuwe klanten aan. “Aanvankelijk werd er maximaal 140 ton per dag geproduceerd, maar na recente aanpassingen aan de voorbreker en Eddycurrent is de productie opgevoerd naar ongeveer 200 ton per dag. De komende weken zal blijken of de aanpassingen aan de shredderlijn het gewenste resultaat hebben. “De toename van het aantal klanten is echter een zeer positieve ontwikkeling van de afgelopen tijd”, aldus Mark.
Toekomstplannen van HVN
HVN heeft diverse toekomstplannen. “Een van de plannen is de aanschaf van een nieuwe shredderlijn. We streven ernaar een lijn te realiseren die identiek is aan die van AVG in Rheinberg, met dezelfde uitstraling”, aldus Mark. Andere plannen omvatten de installatie van meer sproeiers op het terrein om opwaaiend stof te verminderen en het verhogen van de erfscheiding. “Kortom, genoeg te doen de komende tijd”, zegt Mark lachend.
Met ambitieuze plannen voor uitbreiding en verbetering kijkt Houtverwerking Nederland (HVN) vol vertrouwen naar de toekomst. Met Mark Lamers aan het roer als nieuwe bedrijfsleider, is HVN goed gepositioneerd om haar groeitraject voort te zetten en haar positie verder te versterken.
Meer weten? Neem contact met ons op.
PROJECT LOCATIE
Velddriel, Nederland
UITVOERING
AVG Bouwstoffen
JAAR
2024